Normal_rijksmuseum_amsterdam_2

Het mbo-programma Dutch Design in de Gouden Eeuw van het Rijksmuseum iheeft de NOT Innovatie Award 2017 gewonnen. De NOT Innovatie Award is een prijs voor het beste innovatieve product of dienst op onderwijsgebied. Dit meldt NOT.

Het juryrapport zegt over het programma: “Deze variabele les brengt naast vele belangrijke algemene skills voor de mbo-student ook het kunst- en creatieve onderwijs op een originele en pakkende wijze terug in de klas. Met een bezoek aan het Rijksmuseum, gekoppeld aan opdrachten, komt kunst bij de mbo’er ook weer tastbaar in beeld.”
 
In Dutch Design in de Gouden Eeuw staat Nederlands design centraal. Het Rijksmuseum staat vol met objecten die het resultaat zijn van vakmanschap, ambacht en passie. Deze objecten vormen de basis in de multimediale workshop. Studenten ontdekken de kracht van het Nederlands ontwerp door kleuren, vormen, materialen en gebruiken uit de Gouden Eeuw te onderzoeken en te vertalen naar nu.
 
Dutch Design in de Gouden Eeuw vormt met Citroen van Toen en Toppers van de Gouden Eeuw de onderwijsprogrammering van het Rijksmuseum voor studenten van het mbo. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met leraren en professionele ontwerpers.
 
De grootste vakbeurs voor het onderwijs is nog tot en met zaterdag 28 januari te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT, we zien u graag bij stand 08.C069 in hal 8!
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids