Vanwege Disney-activiteiten trok het Rijksmuseum meer kinderen in oktober

Het Rijksmuseum ziet in oktober een duidelijke toename van het aantal jonge bezoekers door de diverse Disney-activiteiten die deze weken in het museum worden aangeboden. "We zien een duidelijke groei van het aantal kinderen dat het Rijksmuseum in familieverband bezoekt, ruim een derde meer dan vorig jaar in deze periode", aldus een woordvoerder van het museum dinsdag. Concrete cijfers deelt het museum pas in een later stadium.

"We merken dat de tekenroute die we met Disney hebben ontwikkeld, de rondleiding en de masterclass 'Tekenen als Disney' populair zijn", aldus het museum. "Families en kinderen maken op een nieuwe laagdrempelige manier kennis met de verhalen in het museum door het verband te leggen met de verhalen van Disney die zij van jongs af aan hebben meegekregen."

Honderdste verjaardag van Disney 

Disney en het Rijksmuseum ontwikkelen de komende tijd ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Disney verschillende projecten. Ter gelegenheid van deze mijlpaal gaat het bedrijf overal ter wereld bijzondere samenwerkingen aan met belangrijke lokale partijen. Het Rijksmuseum werkt al samen met het blad Donald Duck, dat Disney in Nederland onder licentie heeft gebracht bij mediabedrijf DPG.

Door: ANP