Normal_vliegtuig__-c__lufthansa.a320-200.d-aipa.arp

Van 6 tot en met 11 november 2016 organiseert de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO) voor schoolleiders van basisscholen en middelbare scholen een studiereis naar Zweden. Met de studiereis 'Leidinggeven aan vluchtelingenonderwijs' kunnen schoolleiders kennis nemen en ervaring opdoen bij Zweedse schoolleiders op het gebied van het organiseren van onderwijs aan vluchtelingenkinderen. Dit meldt NSO.

Er is gekozen voor Zweden omdat het land een rijke traditie kent in het opvangen van vreemdelingen en omdat de school­leiders daarin een bijzondere rol spelen als ‘spil’ in de lokale aanpak. Samen met de PO-Raad heeft de NSO nagedacht over de invulling van het programma. Het programma is bedoeld voor Nederlandse schoolleiders in zowel basis- als middelbaar onderwijs, die in Nederland actief betrokken zijn bij het vormgeven aan vluchtelingenonderwijs. De reis kan een inspiratie vormen voor schoolleiders voor hun eigen organiserende rol 'rondom de klas'.
 
De studiereis vindt plaats van 6 tot en met 11 november 2016 in Malmö en Stockholm (Zweden). Voorafgaand aan de reis zijn twee voorbereidingsbijeenkomsten. De kosten bedragen 3000 euro. Het is mogelijk een optionele reservering te doen via de website van NSO.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids