Normal_schoolbord_schoolkrijt_school

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft bekendgemaakt geen geld te geven aan de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) om een islamitische middelbare school in Amsterdam te starten. De voorzitter van SIO, Atasoy, is het hier niet mee eens en reageert op de berichtgeving van Dekker.

“Pathologische leugenaar Sander Dekker kan met zijn laster en het voorgenomen besluit tot weigering van bekostiging de boom in”, kopt bestuursvoorzitter Atasoy in een persbericht. De voorzitter zegt verder dat het bestuur van de SIO zich tijdig heeft gedistantieerd van onwenselijke sympathieën en dat dit ook op een bestuurlijk verantwoorde wijze is opgelost. “Het bestuur van SIO wacht sinds 29 januari 2016 op vorderingen van de Onderwijsinspectie en staat nog steeds tot haar dienst. Het bestuur van de SIO heeft nimmer een onderwijsinstelling doen falen of sluiten”, aldus Atasoy.

Volgens Dekker deden radicale uitlatingen van een bestuurder ernstige zorgen rijzen of de school in staat zal zijn haar wettelijke burgerschapstaak waar te maken. Nader onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs heeft deze zorgen niet weg kunnen nemen, liet Dekker in aan de Tweede Kamer weten. Het is voor het eerst dat een schoolbestuur op deze grond geen bekostiging krijgt. 

© Nationale Onderwijsgids