Normal_dekker__sander_dekker__staatssecretaris_onderwijs

De VVD in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs in gesprek gaat met Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen. Reden hiervoor is de brandbrief van vier middelbare scholen waarin gesteld wordt dat er binnen een paar jaar geen goed onderwijs meer gegeven kan worden wanneer er geen geld voor onderwijsvernieuwing beschikbaar komt. Dit meldt BN DeStem. 

Naar aanleiding van de brandbrief hebben de VVD-Kamerleden Karin Straus en André Bosman staatssecretaris Dekker om opheldering gevraagd. Zij vinden het belangrijk dat kinderen in elke regio de keuze moeten hebben uit de verschillende niveaus van middelbaar onderwijs. Daarnaast willen ze dat middelbare scholen in krimpregio's zo veel mogelijk gaan samenwerken. Daarom vragen ze Dekker om met de besturen van de Zeeuws-Vlaamse scholen om de tafel te gaan en met een gepaste oplossing te komen.
 
In de brandbrief van de vier Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen werd gewaarschuwd dat kinderen op het platteland op korte termijn minder onderwijskansen en onderwijskeuzes zullen hebben dan leerlingen uit de stad. Door de bevolkingskrimp in deze gebieden is er elk jaar minder geld beschikbaar voor investering in kwalitatief goed onderwijs. Hierdoor kunnen de scholen geen goed onderwijs garanderen.
 
© Nationale Onderwijsgids