Logo_download__2_
Op 18 maart 2015 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. ProDemos biedt gratis manieren om hier aandacht aan te besteden in de les. De organisatie publiceert gratis onderwijskranten en organiseert de Scholierenverkiezing. ProDemos is het 'huis voor democratie en rechtsstaat' en legt uit wat de spelregels van democratie en de rechtsstaat zijn. Dit meldt ProDemos.
 
In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten pakt ProDemos flink uit met twee extra dikke Onderwijskranten. De kranten zijn bedoeld voor (v)mbo, havo/vwo-leerlingen. De kranten zijn gratis (ook geen verzendkosten). Bestellen kan vanaf januari via www.prodemos.nl/onderwijskranten. 
 
Deze kranten staan vol met informatie over:
  • de provincie en de verkiezingen op 18 maart.
  • de waterschappen, waarvoor de verkiezingen op dezelfde dag plaatsvinden.
  • de Eerste Kamer, omdat de leden van de Eerste Kamer door de leden van de Provinciale Staten worden gekozen.

Hoe zouden de Provinciale Staten eruitzien als leerlingen het voor het zeggen hadden? Van woensdag 11 maart tot en met dinsdag 17 maart kunnen leerlingen in het hele land hun stem uitbrengen. ProDemos organiseert deze landelijke schaduwverkiezingen zowel voor scholieren in het voortgezet onderwijs en mbo, als voor het basisonderwijs. U kunt uw school nu al gratis aanmelden op www.scholierenverkiezingen.nl. 

 
© Nationale Onderwijsgids