Normal_peuter_kind_spelen_bellenblazen

Precies honderd jaar geleden kwam Maria Montessori voor het eerst naar Nederland, en ging het eerste montessoriklasje van start. Daarom organiseren de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV) en de Association Montessori Internationale (AMI) op woensdag 24 september in Noordwijk een grootschalige montessoriconferentie. 

Op de Oranjepromenade komt een enorm paviljoen te staan waar ruim 700 leerkrachten, pedagogen en andere mensen uit het onderwijsveld elkaar gaan ontmoeten. Zij kunnen er de Montessori Onderwijstentoonstelling bezoeken en bijzondere presentaties bijwonen van Jelle Jolles, Claire Boonstra en Judi Orion.
 
Naast het conferentiepaviljoen komt een variant te staan van de historische glass classroom uit 1915. Kinderen van de montessorischolen uit Noordwijk en Oegstgeest volgen daar deze dag les. Tussen 11.00 en 14.30 uur kunnen belangstellenden naar binnen kijken. Voorafgaand aan de conferentie organiseert een aantal scholen in Noordwijk een teamactiviteit, zoals een studiemoment of teambuilding.
 
Montessorionderwijs is het bekendste vernieuwingsonderwijs ter wereld en groeit momenteel hard, zoals in Zuidoost-Azië. Er is montessorionderwijs in meer dan 120 landen. Nederland heeft een relatief hoge montessoridichtheid met meer dan 200 scholen die 57.000 leerlingen onderwijs bieden.
 
© Nationale Onderwijsgids