Normal_blokken__spelen__kind__peuter__opvang__kov__gastouder

Het kinderdagverblijf van Montessori Kinderopvang De Waterberg in Arnhem voldoet na enkele jaren aan de eisen volgens de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden. Andere locaties van Vastplan BV in Arnhem zijn nog niet op orde. Dit meldt De Gelderlander.

Verschillende opvanglocaties van vastplan BV uit Apeldoorn voldoen al geruime tijd niet aan de eisen van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden. De locaties in Arnhem staan onder verscherpt toezicht, omdat keer op keer tekortkomingen worden geconstateerd. De Waterberg heeft nu groen licht gekregen. Alleen het ziekteverzuim onder het personeel ligt nog erg hoog. 
 
De buitenschoolse opvang (bso), in hetzelfde pand, heeft het pedagogisch plan nog niet op orde. Ook BSO de Sterrenberg en kinderdagverblijf de Sterrenberg voldoen niet aan de algemeen heersende eisen. Het pedagogisch plan en het aantal kinderen per groep kloppen niet. Inmiddels zijn tal van boetes uitgedeeld, ondanks verschillende gesprekken van de gemeente Arnhem met de eigenaar Rinald Kloppenberg.
 
Volgens de gemeente Arnhem gaat het niet om zaken die te maken hebben met de veiligheid van de kinderen. De gemeente wil de opvanglocaties daarom niet laten opdoeken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids