Normal_ali_parsa
Onwenselijk, zo noemt Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs) de steunbetuiging van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani aan de radicaalislamitische terreurorganisatie ISIS. Khoulani zit tevens in het bestuur van de Stichting Islamitische Onderwijs (SIO). Deze stichting wil een nieuwe islamitisch scholengemeenschap beginnen in Amsterdam. Dit meldt de Volkskrant. 
 
'Het is onwenselijk dat iemand uit het bestuur dit soort uitspraken doet. Het bestuur is verantwoordelijk voor het aannemen van het personeel', stelt de woordvoerder van Simone Kukenheim. 
 
Afgelopen week schreef Khoulani op facebook: “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.” Hiermee gaf hij te kennen de radicaal-islamitische beweging die in Noord-Irak aan een opmars bezig is te steunen. Het Openbaar Ministerie in Den Haag is een onderzoek gestart naar de uitspraken van Khoulani. 
 
Vorig jaar weigerde de gemeente Amsterdam de SIO de benodigde huisvestingsvergunningen te geven. De stichting wil op de plek van het eerdere Islamitisch College Amsterdam (ICA) een scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo beginnen. Op 2011 moest het ICA de deuren sluiten omdat het onderwijs onder de maat was, aldus het ministerie van Onderwijs.
 
 © Nationale Onderwijsgids