Normal_paul_r

In een interview met Trouw kijkt Paul Rosenmöller, nu een half jaar voorzitter van de VO-raad, vooral naar de toekomst: Waar willen we heen met het onderwijs? “De leerling moet veel meer centraal staan. Een maatwerkdiploma moet bijvoorbeeld mogelijk worden.”

Rosenmöller kan tevreden terugkijken, schrijft Trouw. Een half jaar na zijn aantreden heeft hij met de vakbonden een cao-akkoord bereikt en met het ministerie van OCW een sectorakkoord afgesloten, met afspraken over doelstellingen, maatregelen en investeringen voor het voortgezet onderwijs.

Het afgelopen half jaar is hij vooral door het land getrokken om met schoolbesturen, schoolleiders en docenten te praten over de vraag ‘waar willen we heen met het onderwijs’? Rosenmöller: “Ik zie heel veel passie en enthousiasme om te vernieuwen. Wat steeds terugkomt is dat de leerling veel meer centraal zou moeten staan. We hebben nu de neiging om jongeren door de structuur van de school te duwen. Maar de structuur zou de leerling moeten volgen. We moeten de talenten van leerlingen veel meer aanspreken.”

Het gehele interview lezen? Klik hier

© Nationale Onderwijsgids