Logo_vo-raad

Vanaf dit schooljaar worden alle zendingen met examenpakketten door een koerier op de scholen bezorgd. Er worden geen zendingen meer per aangetekende post verstuurd.

Voor de meeste zendingen geldt dat de chauffeur het pakket alleen overhandigt aan een schoolfunctionaris wiens naam op zijn lijstje voorkomt en die zich legitimeert door middel van een paspoort of een rijbewijs. Na iedere zending wordt de examensecretaris via een mailing vanuit Examenblad.nl gevraagd de ontvangst van de examendocumenten en de wachtwoorden te bevestigen. Tevens verklaart de examensecretaris dan dat de examendocumenten op een veilige plaats zijn opgeborgen en dat de wachtwoorden op een andere, eveneens veilige plaats, zijn gelegd.

Tijdstip bezorging papieren Centrale Examens eerste tijdvak
De examenfraude in mei 2013 heeft de noodzaak onderstreept om de examenpakketten zo kort mogelijk voor de afname op de scholen af te leveren. Voor het eerste tijdvak worden de examenpakketten afgeleverd op dinsdag 6, woensdag 7 of donderdag 8 mei 2014. Let wel: Maandag 12 mei starten de examens eerste tijdvak! Er is weinig tijd voor nabestellingen. CVE vraagt daarom om extra aandacht van de examensecretaris voor het  invullen van de opgaveformulieren "opgave aantal examenkandidaten 2014".

© Nationale Onderwijsgids