Normal_9129

WAGENINGEN (Novum) - Een gebouw van de Wageningen Universiteit is woensdagochtend enige tijd ontruimd geweest na de bezorging van een verdacht pakket. De bezorger, een 35-jarige man uit Wageningen, is dezelfde ochtend aangehouden, meldt de politie.

Nadat het pakket rond 09.30 uur bij de politie was gemeld, besloot die rond 11.15 uur het gebouw Atlas te evacueren. Op dat moment waren enkele honderden mensen in het gebouw, zegt een woordvoerder van de universiteit. Uit onderzoek van explosievenexperts bleek dat het pakket ongevaarlijk was. Rond 13.00 uur zat iedereen weer op zijn plek.

Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of het de bezorger het pakket met opzet een gevaarlijk uiterlijk had gegeven. Zijn bedoelingen worden onderzocht.

In het ontruimde gebouw werken bodemonderzoekers en is het bestuurscentrum gevestigd. De werknemers werden tijdelijk ondergebracht in een naastgelegen gebouw. De meesten konden daar gewoon doorwerken. "Met onze inlogcodes kunnen we ook op computers in dit gebouw aan de slag. Maar aan sommige onderzoeken kan nu niet worden gewerkt", legde een woordvoerder van de universiteit uit.