Annelien Bredenoord nieuwe rector magnificus Erasmus Universiteit Rotterdam

De Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft prof.dr. Annelien Bredenoord met ingang van 1 oktober 2021 benoemd tot de nieuwe, eerste vrouwelijke rector magnificus van de EUR.  Zij volgt daarmee rector magnificus prof.dr. Frank van der Duijn Schouten op. Bredenoord is hoogleraar, lid van de Eerste Kamer, toezichthouder en bestuurder en werkt op het snijvlak van gezondheidszorg, technologie en innovatie, ethiek en politiek. Dit meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam,

Prof.dr.mr. Jaap Winter, voorzitter Raad van Toezicht EUR: “We zijn zeer verheugd met de benoeming en het besluit van Annelien Bredenoord om de functie van rector magnificus te aanvaarden. Bredenoord is een erkend leider en internationaal pionier in haar vakgebied, een echte verbinder op verschillende vlakken. Ze is een aanwinst voor onze toonaangevende universiteit en wij zien uit naar de samenwerking met haar.”

Maatschappelijke rol

“Ik geloof heel erg in de maatschappelijke rol die een universiteit heeft. We hebben de wetenschap nodig om antwoorden te vinden op de complexe vragen van deze tijd, zoals klimaatverandering, polarisering, digitalisering, technologische innovatie, demografische ontwikkelingen en sociale ongelijkheid. Zowel het DNA van de EUR als haar ligging in de stedelijke regio Rotterdam bieden een uitstekend aanknopingspunt om dergelijke thema’s vanuit een interdisciplinaire invalshoek en dicht bij de realiteit van alledag te adresseren”, aldus Annelien Bredenoord.

Rectorenoverdracht

De rectoraatsoverdracht zal plaatsvinden op 30 september 2021. “De Raad van Toezicht is Frank van der Duijn Schouten zeer dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen periode. Met grote ervaring, deskundigheid en betrokkenheid heeft Frank een hele stimulerende rol gespeeld bij het verder versterken van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek van Erasmus Universiteit Rotterdam.”, benadrukt Jaap Winter.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Ed van Rijswijk