Student stuurt dreigberichten naar docenten maar bedoelde tolk en niet dolk

Student Hahib L. wordt verdacht van het sturen van doodsbedreigingen aan docenten van de Haagse campus van de Universiteit Leiden. Tijdens een inleidende zitting beweerde hij dat zijn berichten niet goed begrepen zijn. De advocaat van de 32-jarige man geeft aan dat hij tolk wilde zeggen in plaats van dolk. Dat meldt Omroep West.

Docenten van de Universiteit Leiden, locatie campus Den Haag, kregen dreigberichten en een rouwkaart van de man. De student schreef teksten als ‘ik zoek een dolk, ik zou het zeker niet erg vinden als veertien van jullie hoeren doodgeschoten worden’.

De student had dus in plaats van dolk tolk willen schrijven. Toch werd de 32-jarige L. op 19 januari 2024 opgepakt met een mes op zak.

Schietpartij Erasmus Universiteit Rotterdam 

Na de schietpartij op de Erasmus Universiteit in Rotterdam begonnen de bedreigingen aan de docenten van de Universiteit Leiden. De zogenoemde Erasmusschutter schoot in Rotterdam zijn docent dood. L. zou in zijn mails aan dat drama refereren.

Veiligheidsrisico 

De Universiteit Leiden sloot tijdelijk de Haagse afdeling vanwege een verhoogd veiligheidsrisico. Of dat ook met L. te maken had werd tijdens de zitting niet duidelijk. De student blijft in ieder geval tot de volgende zitting op 12 juli achter de tralies zitten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk