Normal_groene_school__groen_onderwijs

Ook dit jaar kunnen leerlingen en studenten zich weer inschrijven voor de Impactprijs groen onderwijs. Alle projecten die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid maken kans op een prijs ter waarde van 2.500 euro. De prijsuitreiking is op 13 februari bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Dit meldt Groenpact.

De Nederlandse groene sector loopt internationaal voorop bij het bedenken van innovatieve oplossingen. Leerlingen en studenten van groen onderwijs dragen hier in grote mate aan bij. Al tijdens hun studie zijn ze bezig met de maatschappelijke uitdagingen van de groene sector.
 

Voorwaarden

Projecten kunnen meedoen als ze zijn uitgevoerd in 2018/2019, door een team van minimaal 3 leerlingen/studenten en in samenwerking met één of meer bedrijven of instellingen. Grote én kleine projecten zijn welkom, als ze maar op een of andere manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. 
 

Categorieën 

Er zijn vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hbo-groen en universitair groen onderwijs. Er kan tot 15 november worden ingeschreven. Per categorie wint het projectteam van het beste project een prijs ter waarde van 2.500 euro. De prijs wordt uitgereikt op 13 februari, tijdens een speciaal event voor studenten bij de HAS Hogeschool in Den Bosch.
 
Door: Nationale Onderwijsgids