Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

Vrijdag 21 juni vindt Bessensap 2019 plaats, georganiseerd door NWO en de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland (VWN). Zo’n 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis over wetenschapscommunicatie uit te wisselen. De dag heeft als thema de popularisering van wetenschap. Dit meldt NWO.

Het programma van Bessensap bestaat uit verschillende onderdelen. Zo staat het plenaire programma in het teken van actualiteiten en debat en presenteren wetenschappers in diverse sessies nieuwswaardige onderzoeksresultaten. Tot uiterlijk 19 april kunnen hiervoor onderzoeken en onderzoeksresultaten worden ingezonden. 
 
Daarnaast kunnen deelnemers diverse workshops volgen waarin zij kennis kunnen maken met de werkwijze van journalisten en voorlichters en hun kennis en vaardigheden op allerhande terreinen kunnen bijspijkeren. Ook de winnaars van de Spinoza- en Stevinpremie worden op Bessensap bekend gemaakt. 
 
Bessensap 2019 vindt plaats op vrijdag 21 juni in de Rode Hoed in Amsterdam. Meer informatie is te vinden via deze link.
 
Door: Nationale Onderwijsgids