Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

Filosoof en econoom Liesbeth Noordegraaf-Eelens (1973) is per 1 oktober aanstaande aangesteld als lector Onderwijsvernieuwing bij Hogeschool voor de Kunsten Codarts Rotterdam. Haar aanstelling past in de ambities van het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) om onderzoek naar onderwijsvernieuwing te versnellen. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Eveneens per 1 oktober gaat Noordegraaf-Eelens zich vanuit Erasmus School of Philosophy toeleggen op onderwijsvernieuwing. Hiervoor was zij als Head of Department Humanities verbonden aan het Erasmus University College.
 
Noordegraaf-Eelens, namens de EUR destijds mede-oprichter van RASL, hoopt vanuit haar nieuwe functies een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van onderwijsvernieuwing, onder meer door onderzoek te doen waarin wetenschappelijke kennis wordt gecombineerd met artistieke en maatschappelijke kennis (‘transdisciplinair onderzoek’). “Kunst en wetenschap bij elkaar brengen, leidt tot nieuwe vormen van kennisproductie,” aldus Noordegraaf-Eelens. “Ik verheug me erop dit terrein te onderzoeken en van daaruit de stap te maken naar onderwijsvernieuwing.”
 
RASL (anno 2015) is een samenwerkingsverband van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), de Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) en Codarts Rotterdam. De drie instituten willen een centrale speler zijn in de kunst- en wetenschapssector in Rotterdam, met als doel veelzijdige en getalenteerde studenten te ondersteunen, innovatieve onderwijsstructuren te ontwikkelen en transdisciplinair onderzoek te bevorderen.
 
Eén van de initiatieven van RASL is de inmiddels succesvolle Double Degree. Via dit vijfjarige programma combineert een student een bacheloropleiding aan het ene instituut met een andere studie aan één van de overige instellingen.
 
Liesbeth Noordegraaf-Eelens is universitair hoofddocent Onderwijsvernieuwing. Zij is tevens lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en Comenius Leadership Fellow.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids