Normal_dsc4871

Closure mag zich komend jaar de meest innovatieve studenten-startup van Nederland noemen. Circal Technologies werd de winnaar van de Rough Diamond Award, de Award voor startups die zijn opgericht na 1 oktober 2017. De winnende studenten bewezen maandagavond tijdens de finale in de Rotterdamse Schouwburg de grote impact van hun uitvinding aan de jury voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips. Dit meldt Philips Innovation Award.

Closure is de uitvinder van een service om nabestaanden digitaal te ondersteunen bij het afronden van abonnementen, contracten en accounts van overledenen. Op het moment dat een persoon overlijdt, kan het lastig zijn voor nabestaanden om dit allemaal af te sluiten, nabestaanden weten immers niet precies waar mensen allemaal geregistreerd staat. 
 
Circal Technologies heeft een systeem ontwikkeld dat schadelijke emissies van containerschepen kan omzetten in algen. Deze algen kunnen vervolgens worden gebruikt als bestanddeel van medicijnen of diervoeder, voor de vervaardiging van bio-plastics of als biomassa.
 
De winnaars ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. De Rough Diamond winnaars gaan met 10.000 euro naar huis. De vijf finalisten willen op hun eigen manier de wereld verbeteren. Ze worden hierin geholpen door het Business Panel en de Partners van de Philips Innovation Award, die de deelnemers van constructieve feedback voorzien. Op die manier hebben ze hun kans gehad om hun business plan aanzienlijk te verbeteren.
 
De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door onder andere de Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op deze manier is het een Award georganiseerd voor studenten, voor studenten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids