Normal_closure

Acht veelbelovende studentenondernemingen staan in de finale van de Philips Innovation Award. Dertig gemotiveerde studentenondernemingen hebben hun idee gepitcht voor een jury. BI/OND, Dyme, DeNoize, Iron Roots, Tensail, Hable, Luuno en Waterweg zijn door naar de finale die zal plaatsvinden op 6 mei 2019 in het Theater Rotterdam. Dit meldt Philips Innovation Award.

Tijdens het proces worden de deelnemers gestimuleerd en geholpen met het verbeteren van hun businessplan, pitch en prototype. Zo wordt een idee getransformeerd tot een succesvolle onderneming. De Philips Innovation Award heeft al veel deelnemers geholpen om hun eerste stappen in het ondernemerschap te zetten, zoals de elektrische scooters van Felyx en de winnaar van vorig jaar, nabestaandenplatform Closure. 
 
Vijf ondernemingen zijn genomineerd voor de Innovator League. Deze ondernemingen waren al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor 1 oktober 2018. De winnaar van deze competitie krijgt €50.000 euro groeigeld. Afgelopen jaar won Closure de ondernemersprijs. Closure heeft een oplossing gevonden voor het groeiende aantal abonnementen, accounts en contracten die men afsluit. Op het moment dat een persoon overlijdt, kan het lastig zijn voor nabestaanden om dit af te sluiten, nabestaanden weten immers niet precies waar mensen allemaal geregistreerd staat. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids