Logo_nwo_logo

De negen NWO-instituten zijn beoordeeld door panels van onafhankelijke, internationale experts. Zij waarderen het vernieuwende onderzoek, de mondiale positie en de nationale, rol van de instituten. De wetenschappelijk kwaliteit, maatschappelijke relevantie en toekomstbestendigheid zijn in alle gevallen beoordeeld als ‘zeer goed’ of zelfs 'world leading'. Dit meldt NWO.

Iedere zes jaar worden de NWO-instituten beoordeeld door een panel van onafhankelijke internationale experts, volgens het zogeheten Standaard Evaluation Protocol (SEP). Het afgelopen half jaar zijn de negen NWO-instituten door panels van internationale experts bezocht en beoordeeld op drie criteria: wetenschappelijke kwaliteit, maatschappelijke relevantie en toekomstbestendigheid. De evaluatiecommissies konden scoren op een vierpuntsschaal: excellent/world-leading, zeer goed, goed en onvoldoende. Dit leverde 27 beoordelingen op. Daarvan waren er 19 'world leading' en 8 ‘zeer goed’.
 
NWO-voorzitter prof. dr. Stan Gielen: "Uit de evaluaties spreekt grote waardering voor het vernieuwende onderzoek, voor de nationale (facilitaire) functie van de instituten en voor de mondiale positie binnen hun wetenschappelijke veld. De raad van bestuur van NWO heeft de evaluatierapporten met genoegen in ontvangst genomen en is zeer tevreden over de uitkomst.
 
Meer informatie op www.nwo.nl
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids