Normal_jongens_vrienden_vriendschap

Maandag 19 februari vindt in het Museum Volkenkunde in Leiden de startbijeenkomst plaats van de routes 'NeuroLabNL' en 'Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs' van de Nationale Wetenschapsagenda. Beide onderzoeksprogramma's ontvingen 2,5 miljoen euro om de komende drie jaar onderzoek te doen naar het thema 'Jongeren in een veerkrachtige samenleving'. Dit meldt de NWA.

Over de onderzoeksprogramma's zeggen de leidende onderzoekers Eveline Crone (Universiteit Leiden), Katy de Kogel (ministerie van justitie en veiligheid), Judi Mesman (Universteit Leiden) en Monique Volman (UvA): "Geheel volgens de bedoeling van de Nationale Wetenschapsagenda verrichten we ons onderzoek in hechte samenwerking met de praktijk en willen we zo snel mogelijk ‘game changers’ opleveren die jongeren in onze huidige samenleving vooruit helpen." Tijdens de gezamenlijke aftrap op 19 februari zullen zij meer vertellen over de onderzoeksprogramma's.

Na afzonderlijke sessies in de ochtend voor betrokken onderzoekers zal kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer het gezamenlijke middagprogramma openen. Op het programma staan presentaties over diverse onderzoeksprojecten rond school en leren en rond problemen in de ontwikkeling van jongeren. Ook zal een jongerenpanel in gesprek gaan met het aanwezige publiek.

Meer informatie over de beide NWA-routes en over de startbijeenkomst op www.wetenschapsagenda.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids