Logo_nwo_logo

Op Tweede Kerstdag vindt de Nationale Wetenschapsquiz weer plaats. Drie teams van wetenschappers en dwarsdenkers beantwoorden uiteenlopende wetenschappelijke vragen in de strijd om de knapste kop van Nederland. Ook het publiek kan meedoen. Presentatie is ook dit jaar weer in handen van Ionica Smeets en Pieter Hulst. Dit meldt NWO.

In de strijd om de beste antwoorden op wetenschappelijke vraagstukken vormt cabaretier Jasper van Kuijk een gelegenheidsduo met neurowetenschapper Barbara Braams, dichter Ellen Deckwitz met chemicus Marleen Kamperman en kunstenaar/filosoof Koert van Mensvoort met aardwetenschapper Lennart de Groot.
 
Ook het publiek kan meespelen. Zij kunnen online hun antwoorden insturen van 11 tot en met 21 december. Daarnaast is het mogelijk om live mee te spelen via een tweede scherm. De quiz wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de VPRO.
 
De winnaars van de Nationale Wetenschapsquiz 2016 waren fysicus Reinoud Lavrijsen en muzikante Frédérique Spigt. De Nationale Wetenschapsquiz 2017 wordt op Tweede Kerstdag uitgezonden om 22.10 uur op NPO 2. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids