Normal_germ-2871773_960_720

Het team van Fresh Strips en de Technische Universiteit Eindhoven heeft de Gouden KIEM 2017 gewonnen. Met de Gouden KIEM belonen NWO, de topsector Chemie en InnovatieLink jaarlijks de beste chemische start-up. De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro voor een onderzoeksproject en een sculptuur en werd uitgereikt tijdens Chemiecongres CHAINS. Dit meldt NWO.

Tot de drie finalisten behoorden naast Fresh Strips, Boostani en Plantics. Van de winnaar werd voorafgaand aan de prijsuitreiking een kort filmpje vertoond waarin zij hun bedrijf presenteerden. De winnaar werd bovendien verrast met een speciale videoboodschap van Prins Constantijn, de ambassadeur van StartupDelta. De prins sprak de wens uit dat Fresh Strips snel zal groeien, om zo vernieuwing in de chemische materialensector te brengen in Nederland en daarbuiten.
 
De jury bestond dit jaar uit prof. Floris Rutjes (RU), dr. Peter Berben (BASF), Leon Joore (Millvision), dr. Cristianne Rijcken (Cristal Therapeutics) en Jan Kolijn (TUSTI).
 
De jury was onder de indruk van het enthousiasme en innovatieve ideeën van de drie start-ups. Zij kende de Gouden KIEM toe aan het bedrijf waarin de jury de sterkste combinatie zag tussen een sterk product met maatschappelijke impact, een goed jong team met complementaire expertises en goede kennis van concurrentie.
 
De Gouden KIEM-competitie wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd en staat open voor deelname door alle bedrijven in de chemische sector die drie jaar of korter bestaan en hun wortels hebben in een universiteit of HBO. De Gouden KIEM-competitie wordt mogelijk gemaakt door het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen, de Topsector Chemie en InnovatieLink.
 
Bekijk hier de drie finalisten:
 
Meer informatie over de Gouden KIEM is te vinden op de website van het NWO
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids