Normal_ict__laptop__computer__toetsenbord__digitaal

De NWO domeinen Exacte en Natuurwetenschappen en Technische en Toegepaste Wetenschappen organiseren dit jaar voor de vijfde keer de workshop ICT with Industry van 27 november tot 1 december 2017 in samenwerking met het Lorentz Center in Leiden. Ongeveer vijftig onderzoekers van Nederlandse universiteiten zullen gedurende een week intensief samenwerken aan wetenschappelijke uitdagingen, die aangedragen zijn door de deelnemende industriële partners: Blendle, Triodos, i3B, TNO-ESI en Océ. Dit meldt NWO.

De onderzoekers gaan in verschillende teams gedurende een week intensief werken aan de ict-uitdagingen. Naast het gezamenlijk werken aan de vraagstukken is het doel van de workshop een netwerkplatform voor informatica onderzoekers en industriële partners te creëren. De workshop zal naar verwachting leiden tot een aantal nieuwe publicaties en/of onderzoeksinitiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden voor onderzoek tussen de informatica en de industrie.

NWO is op zoek naar onderzoekers van Nederlandse universiteiten die van 27 november tot 1 december het aandurven om met andere onderzoekers de ict-case studies op te lossen. Voor meer informatie of aanmelden voor ICT with Industry 2017 kijk op www.lorentzcenter.nl. NWO heeft een Call for Participation gepubliceerd op: http://ictwithindustry2017.nl/

Promovendi die de workshop bijwonen kunnen in aanmerking komen voor studiepunten mits ze aangesloten zijn bij de onderzoeksscholen ASCI, IPA en SIKS. Deelnemers van de workshop worden geacht gedurende de workshop beschikbaar te zijn. Deelname aan de workshop is gratis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids