Normal_aardbol_aardrijskunde_wereld

Steeds meer Nederlandse studenten gaan voor een korte of langere periode studeren in het buitenland. Dit kan een uitwisselingsstudent behoorlijk op kosten jagen. EF Education First heeft uitgezocht waar in de wereld een student goedkoop terecht kan en waar het duur vertoeven is. Dit meldt EF.

Of het nou een onvoldoende is voor Frans of gewoon nood aan een internationale ervaring is, studeren in het buitenland is in trek. Meer dan gewoon het aanleren van een vreemde taal, geeft het studenten een betere positie op de steeds competitievere arbeidsmarkt. De vraag is hoe duur studeren in het buitenland is voor een uitwisselingsstudent. EF heeft aan de hand van verschillende prijzen van onder andere een cappuccino, een fitness maandabonnement, een bioscoopkaartje en een enkel ritje met het OV, vergeleken welke delen van de wereld duur zijn voor een student en in welke landen hij goedkoop terecht kan.
 
Een student kan het beste binnen de eurozone blijven, dat is het beste voor zijn portemonnee. Als hij toch verder van huis wil studeren, dan kan hij het best metropolen vermijden of kiezen voor een land met een kleine locale munteenheid zoals de Zuid-Afrikaanse rand of de Costa Ricaanse colón. Deze munten staan gunstig ten opzichte van de euro. De dollar en de pond staan minder gunstig ten opzichte van de euro. Bestemmingen in Amerika, en dan vooral de westkust, zijn best prijzig. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids