Zuyd Hogeschool wil honderden studenten uit het buitenland halen

Het is de bedoeling dat er jaarlijks honderden studenten uit Midden- en Zuid-Europa instromen bij Zuyd Hogeschool. In staat in de strategie van de hogeschool voor 2024-2028. Dat meldt 1Limburg.  

Hierbij gaat het wel om een klein gedeelte van de studentenpopulatie en het geldt vooral voor sectoren waar er een personeelstekort is of wordt verwacht.

Buitenlandse studenten beperken 

De ambitie van de hogeschool om studenten uit het buitenland te halen staat haaks op de regels om het aantal buitenlandse studenten te beperken. André Postema, Voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool legt uit dat zij alleen maar werven in Limburg zelf en in de Euregio.

Werk in de regio 

Zuyd Hogeschool wil vooral studenten uit het buitenland halen voor techniek-, ICT-, en zorgsectoren. Volgens Postema vindt het overgrote deel van de studenten werk in de regio. De studenten krijgen tijdens de studie veel contact met bedrijven en instellingen uit de regio. De opleiding vindt ook voor een groot gedeelte plaats bij die bedrijven en instellingen. In de vier jaar dat een student hier met zijn studie bezig is komt hij/zij vaak in aanraking met het toekomstige werkveld.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk