Normal_universiteit_utrecht_800px-utrecht-uithof__from_cambridgelaan_01_wiki_-c_

De Universiteit Utrecht opent op 1 september van dit jaar het Utrecht Centre for Academic Teaching (U-CAT). Het centrum is onder meer bedoeld om te investeren in de professionalisering van docenten. Dat meldt de Universiteit Utrecht.

Het nieuwe centrum moet een centrale plek worden waar docenten terechtkunnen voor zowel hun eigen ontwikkeling als de ontwikkeling van hun onderwijs. In het U-CAT kan kennis van verschillende faculteiten worden gedeeld. Huidige initiatieven en trajecten over onderwijsinnovatie en docentprofessionalisering worden daarbij samengevoegd.

Daarnaast gaat het nieuw te openen centrum het programma Educate-IT aanbieden. Hierbij wordt blended learning gestimuleerd. Docenten krijgen via het U-CAT toegang tot het zogenaamde Teaching and Learning Lab. Ook verschillende activiteiten van de afdeling Onderwijsadvies en Training zijn voor hen toegankelijk.
De academic director van het U-CAT wordt Manon Kluijtmans.

De oprichting van het Centre is in lijn met de ontwikkeling op het gebied van onderwijsvernieuwing die de Universiteit Utrecht in de jaren ‘90 is begonnen. Ook de komende jaren wordt verder geïnvesteerd in docentprofessionalisering en waardering voor onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids