Normal_technische_universiteit_eindhoven__alleen_voor_tue___15_

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) krijgt geen extra geld om de grote toename van studenten op te kunnen vangen. Minister Bussemaker laat weten dat er ook voor de andere technische universiteiten in het land geen financiële hulp beschikbaar is. Dat meldt het AD.

Vorige week stuurde de TU/e een brandbrief naar de minister waarin zorgen werden geuit over de grote toename van studenten. De universiteit kan die aantallen niet aan, waardoor er voor steeds meer opleidingen een numerus fixus geldt. Bussemaker noemt in haar reactie in het tv-programma Nieuwsuur dat deze studentenstops niet permanent zullen zijn maar als tijdelijke oplossing gelden.

Volgens bestuursvoorzitter Jan Mengelers van de universiteit in Eindhoven is een extra invoering van studentenstops niet te voorkomen als er vanuit Den Haag geen extra geld bij komt. De TU/e heeft naar schatting zo’n 80 miljoen euro nodig om kwaliteit te kunnen blijven bieden. Nu die financiële hulp er niet lijkt te komen geldt er volgend jaar een beperking voor de helft van de opleidingen aan de TU/e. Het aantal studenten in Eindhoven is de laatste jaren sterk toegenomen. Verwacht wordt dat er over drie jaar 15.000 studenten zijn in Eindhoven, een toename van ruim 4.000 ten opzichte van het huidige aantal.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids