Hoofdredacteur The BMJ Fiona Godlee honorair hoogleraar Universiteit Maastricht, foto: Twitter

Op 1 november is aan de Universiteit Maastricht voor de landelijke onderzoeksschool Netherlands School for Primary Care Research (CaRe) Dr. Fiona Godlee, hoofdredacteur van The BMJ (voorheen The British Medical Journal), als honorair hoogleraar benoemd. “Dit is bijzonder omdat CaRe bestaat uit een samenwerkingsverband van vier instituten in Nederland. Het is de eerste leerstoel van CaRe,” aldus prof. pr. Onno van Schayck, wetenschappelijk directeur van CaRe. Dit meldt Universiteit Maastricht.

Doelstelling van CaRe is landelijke onderzoekssamenwerking en ondersteuning en begeleiding van veelbelovende jonge onderzoekers op het vakgebied van volksgezondheid en eerstelijnszorg. Fiona Godlee zal op de vier locaties van CaRe – Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Maastricht – promovendi onderwijs aanbieden in het wetenschappelijk presenteren van hun onderzoek. Zij gaat de promovendi doceren hoe zij de resultaten van hun onderzoek dusdanig kunnen beschrijven dat het aantrekkelijk wordt voor publicatie in toptijdschriften. “Dr. Godlee zal ook aandacht gaan besteden aan wetenschappelijke integriteit, een belangrijk aandachtsgebied op dit moment.” aldus Prof. Dr. André Knottnerus, voorzitter van CaRe.

Fiona Godlee: “Ik ben zeer vereerd en blij met deze benoeming. Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van onderzoek naar eerstelijnsgezondheidzorg en volksgezondheid. Ik zie ernaar uit samen te werken met nieuwe collega’s aan deze Nederlandse universiteiten en bij te dragen aan het bevorderen van internationale verbanden.” Fiona Godlee is al sinds 2005 hoofdredacteur van The BMJ. Ze staat bekend om haar expertise en grote talent voor onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids