Logo_politie2

De donderdagnacht verdwenen student Wytze Pennink (18) is nog steeds niet gevonden. Hij kwam vrijdagochtend niet thuis na een avond stappen bij de sociëteit van studentenvereniging Vindicat en mogelijk één of meer andere kroegen. Sindsdien wordt er door medestudenten en politie met man en macht gezocht naar hem. Dit meldt Volkskrant.

Zondagochtend heeft de politie met een boot en sonarapparatuur gezocht in het water bij de Spilsluizen. Dit gebeurde naar aanleiding van camerabeelden, waarop Wytze rond half 6 's ochtends nog te zien is in die buurt. Ook een door familie en vrienden ingeschakelde hondenbrigade leidde naar de kade bij de Spilsluizen. Vooralsnog is, behalve wat roestige fietsen, nog niets gevonden. Het troebele water bemoeilijkte de zoektocht. de politie sluit daarom niet uit dat het lichaam van Wytze toch in het water ligt. Een mogelijk scenario is dat hij ging plassen in het water en daarbij zijn evenwicht verloor. 
 
Vrijdagavond en zaterdagavond was er een grootscheepse zoekactie van vrienden en medestudenten in de binnenstad van Groningen. Dit leverde niets op. De politie zet het onderzoek voort, maar richt zich niet op een specifiek deel van de stad.
 
Wytze Pennink begon dit collegejaar aan een studie in Groningen en werd lid van studentencorps Vindicat. Die donderdagavond ging de student naar de Vindicat-sociëteit, gekleed op een themafeest: een rode 'onesie' met daarover een korte grijze joggingbroek en een blauwe Hawaï-blouse. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids