Normal_euro_geld_betalen__10_

Op 20 juni is het nieuwe investeringsfonds UNIIQ in het leven geroepen om academische start-ups financieel bij te staan. Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter werken samen in dit initiatief. Dit meldt Universiteit Leiden.

Het nieuwe fonds combineert de expertise en netwerken van drie topuniversiteiten en een regionale ontwikkelingsmaatschappij. De technologische kennis is afkomstig van de  universiteiten, marktkennis en een uitgebreid netwerk van private investeerders brengt de ontwikkelingsmaatschappij in. In totaal is er 22 miljoen euro beschikbaar voor  ondernemers om een innovatief bedrijf op te starten. 
 
De lancering van UNIIQ past in de aanpak van startupambassadeur Neelie Kroes om Nederland tot een van de beste plekken in Europa voor startups te maken. Volgens Paul Althuis, directeur Valorisation Centre bij TU Delft, is het voor academische startups heel moeilijk is om risicokapitaal te krijgen voor het uitwerken van hun innovatie. Hij is daarom blij met het nieuwe investeringsfonds.
 
UNIIQ is gelanceerd tijdens het InnovationQuarter Jaarevent 2016. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie.
 
© Nationale Onderwijsgids