Normal_nvao__logo

Luut Kroes en Axel Aerden worden respectievelijk de nieuwe directeur Nederland en directeur Vlaanderen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De NVAO voert vanaf 1 maart 2017 een nieuwe organisatiestructuur in, met een Vlaamse en een Nederlandse afdeling en één gezamenlijk bestuur. René Hageman is benoemd tot afdelingshoofd Nederland. Aangevuld met Ursula Tielak (hoofd financiën) is het nieuwe managementteam hiermee compleet. De huidige directeur, Rudy Derdelinckx, neemt na 13 jaar afscheid van de NVAO. Dit meldt NVAO.

Luut Kroes (1960) wordt per 1 juni 2017 de nieuwe directeur Nederland. Tot dan blijft hij werkzaam als directeur Onderwijs en Studenten bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Voorheen was hij Domeinleider Onderwijs ad interim bij de vereniging van universiteiten (VSNU) en bestuurslid bij verschillende onderwijsraden en -organisaties. 
 
Axel Aerden (1973) zal als nieuwe directeur Vlaanderen de komende jaren de Vlaamse afdeling leiden. Aerden werkt sinds 2004 bij de NVAO. Voorheen was hij raadgever hogeronderwijsbeleid en -beleidsanalyse bij de toenmalige Vlaams minister van Onderwijs, met specifieke focus op de omzetting van de Bolognaverklaring in regelgeving. 
 
“De benoemingen zijn het sluitstuk van onze nieuwe organisatiestructuur waarmee de organisatie en aansturing meer ruimte biedt voor de eigenheid van Nederland en Vlaanderen. We zijn overtuigd dat het nieuwe managementteam vanuit haar achtergrond en brede ervaring onze nieuwe strategie met gedrevenheid zal uitdragen in en buiten onze organisatie. Transparante zorg voor de kwaliteit van het hoger onderwijs blijft daarbij onze belangrijkste maatschappelijke opdracht. De komende jaren willen we de externe beoordeling van de kwaliteit nauwer laten aansluiten bij de kwaliteitszorg van de onderwijsinstellingen zelf.”, aldus NVAO-voorzitter NVAO Anne Flierman.
 
De huidige directeur Rudy Derdelinckx verlaat op 1 maart de organisatie. Na 13 jaar NVAO gaat hij zich nu richten op werkzaamheden voor de Universiteit Antwerpen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids