Normal_contract_tekenen

De overeenkomst over de vestiging van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor de Campus Fryslân is getekend door de RUG, gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân. De faculteit wil vanaf september 2017 starten en vestigt zich voor ten minste vijftien jaar in Leeuwarden. In een periode van zeven jaar moet RUG/Campus Fryslân uitgroeien tot een faculteit met 1.000 studenten en 50 promovendi. Dat meldt provincie Fryslân.

Na het bereiken van het principeakkoord op 18 september 2015 kwamen de partijen bijeen voor om de overeenkomst tot oprichting van de RUG/Campus Fryslân te ondertekenen. RUG/Campus Fryslân bestaat uit een residentieel college met een driejarige bacheloropleiding, een mastercollege met tien masterprogramma's en een graduate school. Met de oprichting van RUG/Campus Fryslân wordt een forse impuls gegeven aan het academisch klimaat in Leeuwarden en de economie van Fryslân. Er wordt gewerkt aan zes nieuwe masters die de komende drie jaar starten. 

Op dit moment worden drie alternatieven voor de vestiging van RUG Campus Fryslân in en nabij de binnenstad van Leeuwarden onderzocht. De keuze voor de locatie wordt de komende periode bekend gemaakt. Belangrijk is dat de huisvesting van de faculteit bijdraagt aan de ambities van Leeuwarden om de binnenstad nog meer levendigheid en uitstraling te geven.

De RUG/Campus Fryslân bouwt voort op de werkzaamheden van Stichting University Campus Fryslân (UCF). De overdracht van taken, rechten en verplichtingen van UCF naar de RUG vond gelijktijdig plaats met de ondertekening van de overeenkomst.

© Nationale Onderwijsgids