Normal_studenten__collegezaal__luisteren__hbo__uni

Steeds minder Arubaanse studenten kiezen voor een opleiding in Nederland. De aankomend studenten blijven steeds vaker op het eiland studeren. Dit collegejaar hebben tenminste 144 studenten ervoor gekozen om een studie te volgen in Aruba of ergens anders in de regio. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De Arubaanse studenten blijven nu liever op Aruba, omdat ze dan gewoon bij hun familie kunnen blijven wonen en geen kamer hoeven te huren. Ook biedt de Universiteit van Aruba (UA) diverse opleidingen aan. Een aantal Arubaanse studenten vindt zichzelf te jong om al naar het buitenland te gaan om te studeren. Toch is een aantal studenten wel van mening dat er meer kansen zijn in Nederland, zeker op het gebied van masteropleidingen.

Een studente die de stap naar Nederland wel maakt is Robin Lake. Vorig jaar startte de student aan de Universiteit Maastricht de studie Geneeskunde. “Ik wilde het al heel lang, maar na een paar maanden in Nederland bleek het te stressvol voor me. Een nieuwe cultuur en andere mentaliteit van de mensen”, vertelt Lake. De student besloot om terug te keren naar Aruba en is daar de studie bedrijfseconomie gaan volgen aan de UA.

© Nationale Onderwijsgids