Logo_goei_eeete_logo

Vanaf 4 september opent Tilburg University op de campus een afhaalpunt  voor Goei Eete, een initiatief van consumenten die gezamenlijk vers voedsel kopen bij boeren in de omgeving van Tilburg. Een groep studenten gaat Goei Eete van advies voorzien als studie-opdracht. Bestellingen kunnen vanaf 29 augustus geplaatst worden op www.goeieete.nl

Stichting Goei Eete brengt de consument en de producent direct bij elkaar door middel van een website met productaanbod. Wekelijks bestellen consumenten daar verse groenten, fruit, vlees en zuivel tot en met dinsdagavond 22 uur, waarna de bestelling aan het eind van de week klaar ligt bij een van de afhaalpunten. Vers en lekker eten, weten waar je eten vandaan komt, minder voedselkilometers; daar gaat het de klanten van Goei Eete om.

De inrichting van het afhaalpunt past in het beleid van Tilburg University om niet alleen onderzoek te doen naar de samenleving, maar daar ook een steentje aan bij te dragen.  Iedereen in de buurt (of daarbuiten) is welkom om gebruik te maken van het afhaalpunt.

Studenten van het studieprogramma Outreaching van Tilburg University, dat naast de gewone studie gevolgd kan worden, denken bovendien mee over verbetering van het businessmodel van Goei Eete en de marketing.
Het afhaalpunt van Goei Eete op de campus wordt op 4 september om 16.00 uur feestelijk geopend. Het afhaalpunt is gevestigd in het Academiagebouw op de campus.

© Nationale Onderwijsgids