Sandra van Nieuwland

Op zaterdag 14 juni 2014 sluit de Rijksuniversiteit  Groningen de RUG400-feestmaand af met een groots slotfeest in de binnenstad van Groningen. Er zijn optredens van Bløf en De Jeugd van Tegenwoordig, van bekende Groningers en oud-studenten als Sandra van Nieuwland, van het Noordpoolorkest en veel upcoming bands en artiesten. Daarmee vormt het slotfeest het knallende einde van een bijzonder verjaardagsfeest. De avond begint om 20.30 uur. De toegang is vrij.

De optredens vinden plaats op Grote Markt, Vismarkt en Waagplein. De drie pleinen krijgen ieder een eigen avondvullend muziekprogramma, met een breed scala aan artiesten. 
 
Het feest start om 20.30 uur op de Grote Markt. Onder anderen The Voice-zangeres Sandra van Nieuwland, Ellen ten Damme, Jan Rot, Ralf Poelman en ook het bekende duo Pé Daalemmer & Rooie Rinus treden hier op, allemaal onder begeleiding van het Noordpoolorkest. De avond wordt afgesloten met optredens van Splendid en de mannen van Bløf, de winnaars van de Edison Pop Oeuvreprijs 2014. 
 
Op de Vismarkt is ruimte voor upcoming bands en artiesten. De talentband Orange Skyline opent hier de avond. Deze band stond in 2013 en 2014 op Eurosonic en speelde eerder deze maand in het voorprogramma van the Kaiser Chiefs in de Oosterpoort. Ook op het Vismarkt-podium staan DJ Bassanova, de Belgische popgroep Puggy en Maison du Malheur, een jazz-, rythm- en bluesband die eerder Noorderslag en Lowlands op z’n kop zette. Een spetterend optreden van De Jeugd van Tegenwoordig sluit de avond op de Vismarkt af.
 
Op het Waagplein is het op 14 juni in de IKEA-lounge prima vertoeven met een hapje en een drankje. De AMF Jazzband verzorgt hier de hele avond de muziek. Bovendien is er de mogelijkheid om de film For Infinity-the Movie te bekijken.
 
© Nationale Onderwijsgids