Logo_wilbert_kolkman

Ter ere van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen geven meer dan honderd medewerkers dit voorjaar les op de school van hun zoon of dochter. Zij gaan op pad in Noord-Nederland om kinderen en jongeren te vertellen over hun vakgebied: van rechten tot geneeskunde, van biologie tot astronomie. Op maandag 17 maart komen alle medewerkers bijeen voor een gezamenlijke aftrap van deze gastlessenreeks. 

De medewerkers geven hun gastlessen op uitnodiging van de RUG Schollierenacademie en het RUG400-lustrumbureau. De animo hiervoor is groot. Inmiddels hebben meer dan honderd medewerkers zich voor een gastles opgegeven.
 
Hoogleraar privaatrecht mr.dr. Wilbert Kolkman was een van de eersten die zich aanmeldde: ‘Ik vind het ontzettend leuk om hieraan mee te werken. Normaal gesproken geef ik alleen les op de universiteit. Dit is een mooie kans om mijn vakgebied breder uit te dragen. Ik ga een les geven over personen- en familierecht, echt een vakgebied waar iedereen wel een eens mee te maken heeft: een opa of oma die is overleden, een echtscheiding of de geboorte van een broertje of zusje.’
 
© Nationale Onderwijsgids