Kennisnet

ZOETERMEER - Kennisnet, ict-partner van het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, zal begin 2013 het nieuwe wetenschappelijke tijdschrift 4W, Weten Wat Werkt en Waarom, uitbrengen. In het tijdschrift worden wetenschappelijke artikelen over opbrengsten en werking van ict in het onderwijs gebundeld.

Het tijdschrift zal ieder kwartaal verschijnen als papieren editie en is vanaf begin 2013 ook online in te zien op de website van kennisnet. Doel van het tijdschrift is om lezers te helpen in hun professionele afweging of bepaalde ict-toepassingen bij kunnen dragen aan het onderwijs, bijvoorbeeld door het verlagen van kostenreductie of het verbeteren van kwaliteit. 

De eerste editie zal vijf onderwerpen behandelen, waaronder computerprogramma's voor de verhoging van leeropbrengsten, educatieve programma's voor peuters en kleuters en de effectiviteit van video voor educatieve doeleinden. Het tijdschrift zal gratis beschikbaar zijn en is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en die zich willen verdiepen in wetenschappelijke onderzoek.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem