'Kinderen lezen nog steeds graag', Freek Vonk lanceert honderdste 'Wild van Freek'

Een feestelijke mijlpaal: de honderdste editie van 'Wild van Freek', het avontuurlijke tijdschrift van prof. dr. Freek Vonk, ligt vanaf vandaag in de winkel. In een tijd waarin lezen onder druk staat en het aantal jonge tijdschriftlezers daalt, laat Wild van Freek zien dat succes nog steeds mogelijk is. Dat meldt Wild van Freek. 

Wild van Freek was in 2016 het eerste personalitymagazine in Nederland specifiek voor kinderen. Nog altijd is Freek Vonk de enige bekende persoonlijkheid met een succesvol en langlopend kinderblad.

"Al bijna acht jaar deel ik nu mijn avonturen met jonge lezers," zegt Freek Vonk trots. "Mijn reizen als onderzoeker, avonturier en programmamaker brengen mij op de meest bijzondere plekken, er is zoveel dat ik wil laten zien en kan uitleggen! Het feit dat ik dit nu al voor de honderdste keer kan doen in mijn eigen tijdschrift, is echt een droom die uitkomt."

Weetjes over wilde dieren 

In Wild van Freek reizen jonge avonturiers van 7 tot 10 jaar oud mee in de rugzak van Freek naar de meest bijzondere plekken op aarde. Het tijdschrift, vol met weetjes over wilde dieren, survivaltips, grappige strips en puzzels, bereikt maandelijks ruim 88.000 kinderen. Wild van Freek is een coproductie van Studio Freek en de educatieve uitgeverij Blink.

"Wild van Freek bewijst dat het prikkelen van nieuwsgierigheid, in combinatie met de avonturen van Freek, kinderen daadwerkelijk aan het lezen krijgt," vertelt Renske Lamers, hoofdredacteur bij Blink. "We willen kinderen uitdagen om zichzelf en de wereld te ontdekken. Dat is voor ons de kern van plezier in leren en lezen. De aanhoudende populariteit en groei van het tijdschrift, zelfs in een krimpende markt, bevestigen dat we samen iets bijzonders in handen hebben."

Donald Duck

Volgens de meest recente gegevens van de NMO Kidsmonitor, uitgevoerd door Ipsos, staat 'Wild van Freek', na Donald Duck, als tweede in bereik onder kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit is de eerste keer in decennia dat een ander tijdschrift dan Donald Duck zo'n prominente plek inneemt.

"Met deze honderdste editie zetten we ons avontuur voort,” zegt Freek Vonk vastberaden. “Ik kijk ernaar uit om nog veel meer jonge lezers mee te nemen op reis. Ik ben ongelooflijk trots op wat we met Wild van Freek hebben bereikt. Op naar de volgende honderd!"

Door: Nationale Onderwijsgids