Week 45: Natuurschool mag blijven bestaan, ontbijt kinderen en handgranaat

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Motie over toewijzing opleidingsplaatsen binnen ggz heeft geen effect

De Nederlandse ggz steunt de aangenomen Kamermotie over de toewijzing van opleidingsplaatsen binnen de ggz. De branchevereniging zegt wel dat de opleidingsplaatsen geen effect hebben op de versterking van de crisisdienst. 

Dinsdag: UvA maakt excuses na verstoring diploma-uitreiking

De diploma-uitreiking van UvA-studenten in het DeLaMar Theater is vrijdag verstoord door een student die ging protesteren vanwege de situatie in Gaza. De decaan van de faculteit Economie en Bedrijfskunde heeft dit weekend via een mail excuses gemaakt aan alle aanwezigen.

Woensdag: Natuurschool met 29 leerlingen in De Weebosch mag blijven bestaan

Op basisschool Sint Gerardus in De Weebosch bij Bergeijk  is het aantal kinderen nog verder gedaald. De school telt nu nog maar 29 leerlingen en dat is ver onder de kritische grens van 35 leerlingen die eerder als minimum gesteld werd. Maar, de school blijft gewoon open

Donderdag: Provincie Groningen geeft een ton uit aan ontbijt voor kinderen

De provincie Groningen gaat komend jaar 100.000 euro geven aan projecten die kinderen moeten helpen die met een lege maag naar school gaan. Een motie daartoe van onder andere de BoerBurgerBeweging (BBB) werd woensdag aangenomen. 

Vrijdag: Handgranaat in buurt van kinderopvang blijkt nep

Een kinderopvang in Alkmaar is donderdag ontruimd nadat de politie een melding kreeg over een handgranaat in de Laan van Tata. Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek de granaat nep te zijn

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk