Week 52: Nieuwe techniekschool, Kindertelefoon en de Voedselbank

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Tweede Kerstdag

Dinsdag: Nieuwe techniekschool gestart met hulp van Amsterdamse vmbo's 

De bestuurders van vier verschillende schoolbesturen in Amsterdam gaan samenwerken om aan het tekort aan technisch geschoolde vakmensen een einde te maken. Dat doen de bestuurders met de oprichting van de nieuwe techniekschool TASC. De nieuwe school start in september 2023 in Amsterdam-Zuidoost.

Woensdag: Kindertelefoon en Alles Oké? Supportlijn veel gebeld over actuele onderwerpen 

Kinderen en jongvolwassenen belden dit jaar zo’n duizend keer per dag met De Kindertelefoon en de Alles Oké? Supportlijn. De gesprekken gingen voornamelijk over emotionele problemen, seksualiteit en actuele onderwerpen zoals de situatie in Oekraïne.

Donderdag: Kabinet krijgt advies over vermindering van het aantal internationale studenten

De Adviesraad Migratie, die de regering en het parlement advies geeft bij migratievraagstukken, stelt dat het aantal buitenlandse studenten is toegenomen tot 40.000 per jaar. De Raad geeft aan dat dit een grote uitdaging met zich meebrengt. Zeker gezien de huisvestiging, omdat er in grote steden een groot tekort aan woningen is. 

Vrijdag: Kinderopvang Walcheren haalt eten en geld op voor de Voedselbank 

Kinderen op Kinderopvang Walcheren hebben een week voor kerst tientallen kratten met eten verzameld voor de Voedselbank. Ieder jaar steunen de kinderen op de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Walcheren een goed doel. Dit jaar was dat dus de Voedselbank.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk