Logo_download__1_

In navolging van de dinsdag aangekondigde maatregelen van het kabinet verlengt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) de eerder genomen maatregelen in gevangenissen, Forensische Zorg en justitiële jeugdinrichtingen tot en met 28 april. Ook jongeren in justitiële jeugdinrichtingen mogen vanaf per 1 april geen bezoek meer ontvangen. Dit meldt DJI.

Tot nu toe is bij vier justitiabelen het coronavirus vastgesteld. In de justitiële jeugdinrichtingen is op dit moment geen sprake van vastgestelde besmettingen of jeugdigen met klachten. Het beleid rondom bezoek in justitiële jeugdinrichtingen wordt wel aangescherpt om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat betekent dat ook jeugdigen per 1 april geen bezoek meer mogen ontvangen.
 
In totaal verblijven momenteel 10.368 justitiabelen in het gevangeniswezen, Forensische Zorg en justitiële jeugdinrichtingen. Alleen mensen uit kwetsbare groepen die (naar medisch oordeel) meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste vervolgbehandeling essentieel is om te weten of ze het coronavirus hebben worden, volgens RIVM richtlijnen, getest. Dit is vergelijkbaar met de gang van zaken in de rest van Nederland.
 
Door: Nationale Onderwijsgids