Normal_klas__leerling__knutselen__tekenen__kinderen__po__ko__so

Op dinsdag 4 december geeft Ino de Groot, voormalig basisschoolmeester en nu docentenopleider, een lezing in het Onderwijsmuseum over het creatieve vermogen van kinderen in het basisonderwijs. Aan de hand van praktijkverhalen vertelt De Groot hoe (teken-) onderwijs in de verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool eruit kan zien. Dit meldt het Onderwijsmuseum.

De lezing gaat enerzijds over de ontwikkeling van het kind en anderzijds over de kerndoelen waarvan ‘verbeelden’ de belangrijkste is. Bij tekenen (verbeelden in het algemeen) gaat het om be-grijpen; ervaren, genieten, verwonderen, experimenteren en doen. Dat mogen deelnemers aan de lezing dan ook doen: zelf tekenen.
 
Ino de Groot is werkzaam als docent aan de Marnix Academie (opleiding leerkrachten basisonderwijs) en als beeldend kunstenaar. Hij is auteur van het boek ‘Kunst Meester!’
 
De lezing vindt plaats op dinsdag 4 december 2018 van 19.30 tot 21.30 uur en kost 7,50 euro per persoon (vrienden 5 euro). Aanmelden voor deze avond kan via deze link. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids