Onderwijsmuseum bedenkt 'de Leesmeter' om kinderen te stimuleren

Nederlandse kinderen kunnen tegenwoordig minder goed lezen. Daarom heeft het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht iets bedacht: de Leesmeter. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Op de website kunnen groepen kinderen bijhouden hoeveel bladzijdes zij hebben gelezen. Zij maken kans op een beloning, zoals gratis toegang tot het museum. Het museum hoopt op deze manier kinderen een eerste zetje te kunnen geven tot leesplezier.

Basisonderwijs

Afgelopen woensdag werd de website gelanceerd door kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander en kinderburgemeester Lynn Loopik uit Dordrecht. Zij geven aan dat de leesmeter met namelijk is bedoeld voor het basisonderwijs, maar natuurlijk ook gebruikt kan worden door andere groepen die samen willen lezen.

Gi-ga-groen

Door de Kinderboekenweek staat het museum op dit moment in het teken ‘Gi-ga-groen’. Zo kunnen kinderen meedoen aan de Gi-ga-groene speurtocht door het pand. Aankomende zondag komt overigens Charlotte Dematons op bezoek. Zij is illustrator van kinderboeken en prentenboeken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer