Normal_caribisch_nederland__school__onderwijs__leerling__krijt__schrijven

Basisschoolleerlingen in het hele land komen vandaag in actie voor het Liliane Fonds, waaronder leerlingen van Het Rondeel in Den Bosch. Gedurende de actie ‘Wij trekken aan de bel’ maakten de leerlingen een minuut lang lawaai met behulp van instrumenten. Op die manier wilden de leerlingen aandacht vragen voor leeftijdsgenoten die vanwege een handicap niet naar school kunnen. Dat meldt het AD.

Vandaag wordt er door het Liliane Fonds wereldwijd aandacht besteed aan kinderen die niet naar school kunnen of durven door hun handicap. Het niet kunnen volgen van onderwijs geldt internationaal gezien helaas nog voor ongeveer 90 procent van de kinderen, ondanks dat er al allerlei afspraken en verdragen gelden.

Het startsein voor de actie in Den Bosch werd gegeven door Yuri van Gelder. Hij luidde een koperen bel, waarna de kinderen een minuut lang zo veel mogelijk decibellen probeerden te maken. Een soortgelijke manifestatie wordt vandaag in heel Nederland gehouden. In totaal doen er 630 scholen mee aan de actie van het Liliane Fonds. Wereldwijd gezien geven zelfs ruim 1600 scholen uit meer dan dertig landen gehoor aan de actie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids