Logo_flevoziekenhuis-bartimeus-logo

Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur Bartiméus, heeft de aftrap gegeven tijdens Samen Wijzer voor de lancering van een Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid. Het expertisecentrum gaat officieel van start tijdens ZieZo op 24 en 25 maart 2017. Dat meldt Bartiméus.

Het expertisecentrum is een samenwerking tussen Bartiméus, Kentalis, Visio, GGMD en Kalorama en mensen met doofblindheid. Het initiatief is het antwoord op de vraag van mensen met het syndroom van Usher om alle informatie omtrent doofblindheid via één loket vindbaar te maken.

Bij de lancering van het expertisecentrum deed Nooren de oproep aan de ervaringsdeskundigen om bij te dragen aan het initiatief door een mail te sturen naar contact@doofblind.nl. “Samen met de betrokken organisaties kunnen we er zo voor zorgen dat mensen met een beperking in zien én horen elkaar kunnen vinden, makkelijk toegang krijgen tot relevante informatie en op een juiste manier worden doorverwezen naar specialistische zorg en dienstverlening”, aldus Nooren. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids