Hogeschool Windesheim viert verjaardag ChatGPT met lancering AI app

Op 30 november vierde Hogeschool Windesheim het 1-jarige bestaan van ChatGPT met de feestelijke lancering van de Community of Practice voor generative AI en de presentatie van de Windesheim.AI app. In het snel evoluerende veld van AI is integrale kennisuitwisseling van cruciaal belang, en Windesheim speelt hierin een actieve rol door het bevorderen van kennis, samenwerking, ethisch bewustzijn en innovatie binnen generative AI. Dat meldt hogeschool Windesheim.

Tijdens het speciaal georganiseerde evenement namen 185 aanwezigen, waaronder ondernemers, studenten, docenten en onderzoekers, deel aan inspirerende sessies en discussies. Vooraanstaande sprekers zoals lector Erik Fledderus, Joost Snijder (Head of Research Center AI) van InfoSupport, Joram Spam (Data Scientist) van Ilionx, en Sam Altman (CEO) van OpenAI deelden inzichten, gevolgd door breakout sessies over prompt engineering, GAI voor software engineers, ethiek rond GAI, en de introductie van het ELSA AI Innovation Lab door Windesheim.

Windesheim.AI app

De Windesheim.AI app, gelanceerd tijdens het event, biedt gebruikers toegang tot een uitgebreide Prompt Library om creativiteit te stimuleren. Daarnaast bevat de app boeiende cursussen over kunstmatige intelligentie (AI) en houdt gebruikers op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen met up-to-date tech-nieuws. Het platform dient als een alles-in-één tool voor inspiratie, educatie en het bijhouden van technologische vooruitgang.

Door: Nationale Onderwijsgids