Normal_mbo__stage__bloemschikken__sbb

Hare Majesteit Koningin Máxima woont dinsdagmiddag 9 april 2024 de lancering bij van het Amsterdams Stagepact MBO in Capital C in Amsterdam. Het stagepact benadrukt het belang van voldoende goede stages voor zowel mbo-studenten als voor werkgevers en is een bevestiging van de samenwerking tussen gemeente, scholen en bedrijven. Het pact is belangrijk voor bedrijven om mbo-studenten aan zich te binden, in een tijd waarin de vraag naar mbo-vakmensen toeneemt. Dat meldt de Rijksoverheid.

Koningin Máxima krijgt aan de hand van video’s, gemaakt door mbo-studenten, te zien waarom mbo’ers belangrijk zijn voor de stad en de maatschappelijke transities op gebied van klimaat, zorg en woningbouw. Daarnaast gaat Koningin Máxima in gesprek met mbo-studenten en Sofyan Mbarki, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Amsterdam over de rol die stages vervullen in de carrières van studenten en over het belang van goed opgeleide vakmensen voor het bedrijfsleven en de economie.

Passende stageplek voor alle mbo-studenten in Amsterdam

Met het stagepact streven de Amsterdamse mbo-instellingen, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en het bedrijfsleven naar één duidelijk doel: elke mbo-student in Amsterdam moet toegang krijgen tot een passende stageplek, met goede begeleiding vanuit school en vanuit het stagebedrijf en een eerlijke vergoeding.

Stageperiode 

De stageperiode is een belangrijk onderdeel binnen iedere mbo-opleiding en het moment waarop de praktijk en het onderwijs samenkomen. Tijdens deze periode ontwikkelt de stagiair vakkennis en vaardigheden voor een goede start op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd komen bedrijven tijdens de stage vroegtijdig in contact met potentiële werknemers. Een goed stagebeleid is een manier om jong talent op te leiden en te binden aan een bedrijf. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel. 

Door: Nationale Onderwijsgids