Logo_download__2_

Vanaf volgende week vinden verspreid over het land diverse netwerkbijeenkomsten plaats van stichting Prokkel. De stichting stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren en mensen met een verstandelijke beperking om samen activiteiten te ondernemen tijdens de zogenoemde Prokkelweek. Deze vindt dit jaar plaats in juni. Om alvast kennis met elkaar kennis te maken organiseert de stichting regionale netwerkbijeenkomsten. Dit meldt Stichting Prokkel.

De bijeenkomsten zijn onder meer interessant voor docenten die werken met kinderen of jongeren met een verstandelijke beperking, in het speciaal onderwijs of in het mbo of hbo. Zo kunnen zij meer te weten komen over bijvoorbeeld de mogelijkheden van een Prokkelstage voor hun leerlingen. Ook voor zorgmedewerkers en beleidsmedewerkers zijn de bijeenkomsten nuttig. Aan de hand van praktische voorbeelden komen zij meer te weten over de participatiewet, maatschappelijk betrokken ondernemen en de mogelijkheden van integratie van cliënten. Mensen met een verstandelijke beperking vertellen waarom zij meedoen aan de Prokkeweek en wat dat voor hen betekent.

De Prokkelweek is dit jaar van 6 tot en met 11 juni. In deze week zijn er ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperkingen, op het werk, in de buurt, op school of in het bedrijfsleven. Aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomsten in januari kan via www.prokkel.nl. Daar is ook een volledig overzicht te vinden van alle bijeenkomsten en data.

© Nationale Onderwijsgids