Gemeentebestuur Woerden ziet voor- en nadelen in komst islamitische school

Het gemeentebestuur van Woerden staat enerzijds open voor een islamitische school, maar vreest anderzijds ook voor minder integratie van de kinderen. Mogelijk opent op 1 augustus 2025 de basisschool Sirat de deuren. Hiervoor heeft Stichting het Onderwijspad een aanvraag ingediend bij het ministerie van Onderwijs. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Burgmeester en wethouders vinden het goed dat er wordt voorzien in een behoefte van een concrete groep kinderen en ouders, én het komt het onderwijsaanbod en de keuzevrijheid ten goede. In Woerden is er een islamitische gemeenschap voor wie de school een uitkomst kan zijn. Tegelijkertijd vreest het gemeentebestuur ook voor segregatie. De wens is juist om integratie te bevorderen en daarvoor zouden alle kinderen van verschillende godsdientsen op dezelfde scholen moeten zitten.

Onderwijskwaliteit in de gaten houden

Als het aan de gemeente ligt, letten de school én het ministerie van Onderwijs goed op de kwaliteit van het onderwijs op Sirat, zeker als er maar een kleine groep leerlingen les krijgt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky